Beste mensen,

Zoals jullie weten ben ik vorig jaar in een burn-out gekomen en heb de stichting “Voor de lach van een kind” toen op een heel laag pitje moeten zetten. Veel lange gesprekken met mijn therapeute hebben me duidelijk gemaakt dat ik me het leed van kinderen en mensen te erg aantrek bij de persoonlijke hulpverlening die we gaven. Om mijzelf te beschermen heb ik daarom besloten de stichting niet meer op die manier voort te zetten.

Afgelopen jaar heb ik dan ook slechts een informatieve rol gespeeld in de hulpverlening, dus mensen doorgestuurd naar andere instanties die hen wel konden helpen met hun problemen. Dit gaf mij voldoende rust om mijn burn-out er onder te krijgen en mijn energie weer terug te vinden. Natuurlijk zie ik dat er nog heel veel mis is maar in ben niet bij machte dat te veranderen door hulpverlening.

Toen ik twee maanden geleden werd benaderd door GroenLinks of ik me verkiesbaar wilde stellen als gemeenteraadslid zag ik opeens weer mogelijkheden. Ik heb hier dus volmondig JA tegen gezegd en sta nu op nr2 op de kieslijst. We moeten natuurlijk nog wel de zetels binnenhalen maar als ik straks in de gemeenteraad zit krijg ik hopelijk meer ruimte om echt wat te veranderen!

Mijn grote droom is nog steeds om alle kinderen van Nederland weerbaarheidstrainingen te geven, en hen op die manier te leren beter opgewassen te zijn tegen de problemen die het leven met zich meebrengt. Om dit aan groot publiek en politiek uit te leggen ben ik bezig met het schrijven van een manifest, hierover later meer!

Tot zover mijn update wat betreft de stichting,

Warme groeten Jet van Gent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *