‘Beleid voor bestrijding kinderarmoede niet effectief’

Het beleid voor de bestrijding van kinderarmoede is niet effectief en moet op de schop. Dat zegt de Sociaal-Economische Raad (SER) in een advies aan het aankomende kabinet dat vandaag verschijnt.

Ondanks inspanningen van de overheid en verschillende organisaties is de kinderarmoede in Nederland structureel schrijft de SER in het advies. Andere landen lukt het wel om de kinderarmoede terug te dringen.

In 2014 leefden in Nederland 378.000 kinderen in armoede. Opvallend is dat 219.000 van deze kinderen opgroeit in een gezin waar tenminste één van de ouders werk heeft.

Volgens SER-voorzitter Mariëtte Hamer verdienen ouders soms te weinig. “Daar komt bij dat deze ouders te weinig gebruikmaken van de voorzieningen die er zijn en dat een deel ook nog te maken heeft met schulden”, voegt Hamer daar aan toe. 

De SER adviseert om in elke gemeente een armoederegisseur te benoemen. Deze moet samenwerking tussen verschillende instanties verbeteren en procedures vereenvoudigen. Ook moet zo’n regisseur ervoor zorgen dat werkende minima de weg naar voorzieningen beter weten te vinden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *