‘Beleid voor bestrijding kinderarmoede niet effectief’

Het beleid voor de bestrijding van kinderarmoede is niet effectief en moet op de schop. Dat zegt de Sociaal-Economische Raad (SER) in een advies aan het aankomende kabinet dat vandaag verschijnt.

Ondanks inspanningen van de overheid en verschillende organisaties is de kinderarmoede in Nederland structureel schrijft de SER in het advies. Andere landen lukt het wel om de kinderarmoede terug te dringen.

In 2014 leefden in Nederland 378.000 kinderen in armoede. Opvallend is dat 219.000 van deze kinderen opgroeit in een gezin waar tenminste één van de ouders werk heeft.

Volgens SER-voorzitter Mariëtte Hamer verdienen ouders soms te weinig. “Daar komt bij dat deze ouders te weinig gebruikmaken van de voorzieningen die er zijn en dat een deel ook nog te maken heeft met schulden”, voegt Hamer daar aan toe. 

De SER adviseert om in elke gemeente een armoederegisseur te benoemen. Deze moet samenwerking tussen verschillende instanties verbeteren en procedures vereenvoudigen. Ook moet zo’n regisseur ervoor zorgen dat werkende minima de weg naar voorzieningen beter weten te vinden.

 

 

Een gedachte over “‘Beleid voor bestrijding kinderarmoede niet effectief’”

  1. Ze zeggen dat de economie vooruit is gegaan maar daar merken sommige groepen niets van. Je weet niet hoe lang ze in armoede leven. Je dacht voor een tijdje en dan zijn ze er wel uit. Er zijn mensen geintervieuwd en gevraagd wat zij nodig hebben en waar zij tekort aan hebben. Er is wel kindgebonden budget en stichting leergeld die zwemlessen financiert of andere dingen die zij nodig hebben. Iedereen moet kunnen meedoen in de samenleving en het kan de ontwikkeling beinvloeden als men dat niet kan. Zo lang verstoken zijn van leuke dingen doen kan de ontwikkeling beinvloeden. Je hoort van anderen dat zij naar Efteling zijn geweest of de film bioscoop artis en pianolessen of muziekles. .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *