Blijf van mijn ondergoed af !!! Mag niet ontbreken in de boekenkast van de moderne ouder!

“Blijf van mijn ondergoed af!!! is de titel van het voorleesboekje voor kinderen van de basisschool.

Het is een preventief voorlichtingsboekje om langdurig seksueel misbruik zoveel mogelijk te voorkomen.

Het is bedoeld om signalen van seksueel misbruik te herkennen en bespreekbaar te maken.

Zelf Slachtoffer

Ik ben zelf slachtoffer van langdurig seksueel misbruik dat begon in mijn 4e levensjaar.

Daar ik de juiste voorlichting zelf niet heb gehad heeft het langere tijd kunnen duren, het is dan ook bij toeval ontdekt.

Natuurlijk was mij wel verteld om geen snoepjes van vreemden aan te nemen of met een vreemde mee te gaan maar zoals in de meeste gevallen van langdurig misbruik was het ook in mijn geval geen vreemde maar een kennis van mijn ouders elders uit de straat.

Tijdens mijn verwerkingsproces waar ik inmiddels al weer 8 jaar mee bezig ben kwam er een moment dat ik het gevoel kreeg er iets mee te moeten doen.

Ingrid Westerduin

Haat en Woede

Ik wilde de negatieve ervaring met alle ellende van dien omzetten naar iets positiefs, het kwam op een moment dat ik vol met enorme haat en woede gevoelens zat die ik ging projecteren op o.a. de dader.

Toen het tot mij doordrong dat wraak mij alleen verder in de problemen zou helpen en ik eigenlijk weer een keer op het punt stond de hand aan mezelf te slaan ging er bij mij een knop om.

Waarom dit boekje

Uit het niets verscheen de gedachte iets voor de huidige generatie kinderen te doen en besloot een voorlichtingsboekje te schrijven. Ik heb het ook geschreven vanuit de gedachten van het kind in mij en eigenlijk haar laten vertellen wat ik destijds zelf had moeten weten om eerder hulp te zoeken.

Het boekje is dan ook op een kinderlijk eenvoudige manier geschreven en gaat uit van een gezonde situatie, daarmee bedoel ik te zeggen dat er nog geen misbruik heeft plaatsgevonden. Er komen dan ook geen schokkende details in voor en ook geen grof taalgebruik.

Voor wie

Het is dan ook geschikt voor hele jonge kinderen en voor alle lagen uit de bevolking. Tevens kan het ook een hulpmiddel zijn bij een vermoeden van misbruik omdat het een kind net dat beetje vertrouwen kan geven om hulp te gaan zoeken zonder dat je een kind rechtstreeks vervelende vragen hoeft te stellen.

Een kind zal zonder de juiste voorlichting eerder ontkennen dan toegeven.

Ik heb niet de illusie dat je seksueel misbruik kan voorkomen, maar ben er wel van overtuigd dat je door de juiste voorlichting veel gevallen van langdurig seksueel misbruik kan voorkomen en zo een hoop leed besparen voor het slachtoffer en zijn of haar omgeving.

“Een voorgelicht kind staat steviger in zijn of haar schoentjes…”

Ingrid Westerduin

Blijf-van-mijn-ondergoed-af

Het boek kost € 6.95 en is o.a te verkrijgen bij Kaftmedia de uitgever en bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *