Dakloos meisje werd 3 jaar lang gruwelijk verkracht en misbruikt

Noord-Ierland is opgeschrikt door één van de ergste seksueel misbruik zaken die het land ooit heeft gekend. Een dakloos meisje werd 3 jaar lang gruwelijk verkracht en misbruikt.

Het slachtoffer was pas 15 jaar oud toen zij in handen kwam van een 44-jarige man uit Co Londonderry. Over een periode van 3 jaar werd het meisje seksueel misbruikt en mishandeld. Zo dompelde de dader het hoofd van het kind in bakolie om haar te kunnen verkrachten. De man had het meisje volledig in zijn macht en zij was doodsbang voor hem. In 2009 zag het slachtoffer kans om te ontsnappen. Hierna nam ze een overdosis die haar bijna fataal werd.

slamming

De rechtszaak tegen de dader omvatte 19 aanklachten. Hij zou onder andere sigarettenpeuken hebben uitgedrukt op het lichaam van het meisje, haar naakt het huis uit hebben gegooid, haar oorbellen uit haar oren hebben gerukt en haar oorlellen kapot hebben gescheurd. Daarnaast heeft hij haar op verschillende manieren zeer ernstig seksueel misbruikt.

12 jaar gevangenisstraf

Inmiddels is de dader veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf. Volgens Helena Bracken van Nexus, een instelling voor slachtoffers van seksueel misbruik, is deze straf veel te laag. Zij wil dan ook dat de rechter opnieuw naar deze zaak kijkt. Ook mag de naam van de dader niet worden vrijgegeven door een gerechtelijke fout, meldt de Belfast Telegraph. Hierdoor blijft één van de ergste zedendelinquenten van Noord-Ierland anoniem.

Door Ellen Diermanse –  januari 2014

Een gedachte over “Dakloos meisje werd 3 jaar lang gruwelijk verkracht en misbruikt”

  1. Dit soort situaties gaan we ook in onze ‘participatie-samenleving’ zien. Nu de professionele hulpverlening en zorg en de controle op de zorg voor elkaar steeds minder zal worden. Ik waarschuw hier al langer voor in mijn boeken. Dat juist mensen in kwetsbare en dus afhankelijke levenssituaties keer op keer misbruikt zullen worden. Dat is wat ik zelf heb meegemaakt, dat is waarom ik mijn boeken schrijf. Dat is waarom mensen mij vervelend vinden. Omdat ik al jaren de vinger op de zere plek leg. En het spijt me verschrikkelijk dat mensen me over enkele jaren gelijk zullen gaan geven. Het zal tevergeefs zijn, maar ik smeek om hier lering uit te trekken en smeek om een andere politiek! Dit soort situaties is het gevolg van armoede, van verkeerd bezuinigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *