Voorzitter: Jet van Gent

Mijn naam is Jet van Gent, ik ben moeder van drie geweldige inmiddels grote kinderen en sinds augustus 2013 ook oma van twee prachtige kleinzoons. En ik ben kunstenares – ik schilder in olieverf op doek- en daarnaast ben ik erg begaan met kinderen.

Tevens ben ik voorzitter en geestelijke moeder van Stichting Voor de lach van een kind.

Ik ben geboren in Eindhoven en opgegroeid in het Brabantse Oosterhout, na diverse omzwervingen en relaties ben ik in 1996 neergestreken en genesteld in het Zeeuwse Serooskerke.

In januari 2013 ben ik getrouwd met mijn grote liefde, steun en toeverlaat Peter Kerkhoven. In de toekomst gaan Peter en ik fungeren als gastouders voor kinderen, die in acute nood verkeren en/of om ze een leuke dag te bezorgen.

jet en peter

Zelf heb ik een fijne jeugd gehad met liefhebbende ouders, deze fijne jeugd is mijn stevige fundering geweest voor de problemen die het leven later met zich mee heeft gebracht. Helaas hebben lang niet alle kinderen een fijne jeugd – zo’n stevige fundering – en zij ondervinden vaak levenslang problemen door de mishandeling en/of misbruik uit hun jeugd. Voor deze kinderen wil ik graag een veilige wereld creëren.

Elke kunstenaar heeft diep in de ziel de behoefte om problemen aan de kaak te stellen en veranderingen teweeg te brengen!

Mijn wens is dat we als stoere strijders van Stichting Voor de lach van een kind een mooie veilige wereld kunnen scheppen voor alle kinderen – de Nieuwe Kinderwereld!

 

8 gedachten over “Voorzitter: Jet van Gent”

 1. Hallo,

  ik kwam net op facebook een bericht van je tegen over vrouwen in de bajes. Ik vond dat erg interessant en heb de rest van de website ook even bekeken.
  Ik vroeg me af of ik een stukje mag schrijven voor je website over mijn boek Dakloos, dat deze week is uitgekomen.
  Ik ben in 2012 namelijk door remigratie naar Nederland dakloos geraakt. Een half jaar zwierf ik met mijn tienjarige dochter door het land. De hulpverlening en overheid keken passief toe, maar stuurden uiteindelijk wel het AMK op mijn dak.
  Mijn eerlijke hulpvraag leidde tot dreigementen en dossiervervuiling. En psychische schade bij mij en mijn kind.
  De dubbele moraal tov alleenstaande ouders is hemeltergend.
  Heb je interesse? Dit is de link naar de uitgever: http://www.gigaboekshop.com/product_info.php/dakloos-p-797
  Succes met je mooie site!
  Sabine

 2. Hoi! Dank voor je leuke reactie. Ik kan je helaas niet per email een berichtje sturen, want de mail komt niet aan. Dus ik doe het maar even langs deze weg. Ik stuur je dit weekend een stukje hoor! Hartelijke groet, Sabine

 3. Hallo, ik ben Leo een man van bijna 49 jaar. Als 12 jarige ben ik misbruikt door 4 mannen. Ik heb deze afschuwelijke gebeurtenis helemaal weggestopt en pas 35 jaar later opgebiecht. Mijn hele leven droomde ik van deze gebeurtenis en is mijn karakter erdoor gevormd. Ik krijg goeie hulp, maar hoop dat vooral ouders goed opletten op hun kind. Een kind veranderd niet ven de één op andere dag van gedrag. Natuurlijk had ik moeten praten, maar de schaamte won het. Liefde, begrip en warmte zijn toverwoorden voor mij net als de opmerking: het is niet jou schuld! Het moet stoppen! gr. leo

 4. AANKONDIGING
  Op maandag 17 november 2014 als kick off van de Week van Kinderen Veilig, organiseert Stichting Geheim Geweld voor de achtste keer een landelijke themadag voor iedereen die te maken heeft met de gevolgen van kindermishandeling. “Patronen doorbreken” luidt het thema van deze dag die plaatsvindt in Den Haag. Slachtoffers van kindermishandeling kampen als volwassene vaak nog altijd met de gevolgen van hun jeugdtrauma. Contact met lotgenoten kan een eerste stap zijn daarvan los te komen.
  Hoe kom je los van een gehavende jeugd? Hoe overwin je de angsten waarvan je soms niet weet waar ze vandaan komen? Hoe ga je om met familieleden die toch geweten moeten hebben van de mishandelingen die je in je jeugd onderging? Vrijwel alle slachtoffers van kindermishandeling kampen op de lange termijn nog altijd met de gevolgen van de lichamelijke of geestelijke klappen die ze in hun jeugd opliepen.
  Stichting Geheim Geweld belicht tijdens de landelijke themadag op 17 november juist de langetermijngevolgen van kindermishandeling. Veel slachtoffers ervaren psychische problemen als gevolg van de mishandeling die zij als kind ondergingen. Relaties onderhouden is vaak moeilijk, een baan behouden evenzeer. En wat te denken van het sociaal isolement waarin veel slachtoffers verkeren, jaren nadat zij de mishandelingen ondergingen.
  De ervaring leert dat slachtoffers grote behoefte hebben aan herkenning en begrip van anderen die hetzelfde hebben meegemaakt. Voor velen is dat een eerste stap om los te komen van de trauma’s uit hun jeugd. Lotgenoten vinden elkaar al op het digitale Forum op de website van Stichting Geheim Geweld. Op 17 november hebben zij de kans elkaar te ontmoeten.
  De dag biedt een boeiend programma met ervaren sprekers en workshops die direct aansluiten bij de ervaringen van lotgenoten.
  Graag nodigen wij u uit om hierbij aanwezig te zijn en samen met ons te luisteren, te praten en te discussiëren over de relatie tussen psychosociale trauma’s en de langetermijneffecten. Mocht u in de gelegenheid zijn deze themabijeenkomst bij te wonen, dan vernemen we dat graag spoedig van u, doch uiterlijk 31 oktober, via mailadres info@stichtinggeheimgeweld.nl.
  Tevens willen wij u vriendelijk verzoeken de vooraankondiging te verspreiden binnen uw netwerk, via de nieuwsbrieven en uw evenementenagenda.
  Over Stichting Geheim Geweld
  Stichting Geheim Geweld zet zich in voor slachtoffers van kindermishandeling en biedt vanuit de praktijk handvatten voor de (h)erkenning van de korte- en lange termijn effecten van kindermishandeling. Dit doet zij door hulp aan slachtoffers te bieden via lotgenotencontact en cursussen. Daarnaast biedt de stichting deskundigheidsbevordering aan professionals. Op de website http://www.stichtinggeheimgeweld.nl staat meer informatie over de stichting en de verschillende activiteiten.

  Voor meer informatie en aanmelden:
  Stichting Geheim Geweld.
  070 – 20 518 20 (telefonisch bereikbaar ma en do 9.00 – 17.00 uur)
  info@stichtinggeheimgeweld.nl
  http://www.stichtinggeheimgeweld.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *