OM eist 10 jaar cel voor man die vader en opa is van hetzelfde kind

Voor de rechtbank in Roermond is vanochtend 10 jaar cel geëist tegen de 52-jarige André H. uit Herkenbosch. Volgens de officier van justitie staat vast dat H. zijn dochter vanaf haar 14e jarenlang met geweld heeft misbruikt en verkracht. Ook zou hij een zestienjarig meisje hebben misbruikt.

De dochter, die inmiddels op een geheim adres woont, deed in 2014 aangifte. Ze zou sinds 2002 gedwongen zijn tot seks met haar vader en met dieren, verklaarde ze. Hij sloeg haar naar eigen zeggen vaak. Ze was bang, durfde geen nee te zeggen. ,,Als ik niet wilde, sloeg hij en dwong hij me, en achteraf kreeg ik opnieuw slaag”, verklaarde ze bij de politie. 

De verkrachtingen eindigden volgens justitie in 2014. Uit dat misbruik in Swalmen, Vlodrop en Herkenbosch werd in 2011 een dochtertje geboren. Het slachtoffer was toen 23 jaar oud. H. is daarmee vader en opa van het kind.  Ook na de geboorte zouden de verkrachtingen gewoon zijn doorgegaan. 

H. ontkende eerder de vader van het in 2011 geboren kind te zijn. Hij wees zijn broer aan als mogelijke vader, maar DNA-onderzoek wees uit dat H. wel degelijk de vader is. Voor ze haar kind kreeg, had het meisje twee abortussen doorstaan. 

H. ontkende ook vandaag voor de rechtbank alle aantijgingen. Wel gaf hij toe vanaf de 21e verjaardag van zijn dochter seks met haar te hebben gehad, op vrijwillige basis. Hij ontkent geweld te hebben gebruikt.

De verdediging vroeg om vrijspraak. De advocaat van H. sprak van een valse en onbetrouwbare aangifte. Voor haar 21e was er volgens de advocate geen sprake van seks tussen vader en dochter.

H. trouwde in 2006 met een toen achttienjarige vrouw bij wie hij een kind verwekte toen ze zestien was. In die tijd woonde zij met haar moeder bij hem. Het OM acht ook bij de inmiddels ex-vrouw misbruik bewezen. De verdediging spreekt echter van vrijwilligheid. Niet strafbaar, aldus zijn advocaat.

De vrouw heeft onlangs de scheiding van H. aangevraagd. Volgens haar wordt ze bedreigd door haar huidige man en mag ze haar kind niet meer zien zolang ze getrouwd is met H.

De uitspraak is op 7 april.

Auteur: Jos Bouten

Een gedachte over “OM eist 10 jaar cel voor man die vader en opa is van hetzelfde kind”

  1. Kind geboren uit verkrachting is altijd een kind van de rekening. En laat het nou net naast Jeugdzorg ook nog eens Kinderbescherming zijn, die ook nog eens zijn/haar moeder ontneemt… onder de categorie VECHTSCHEIDING !!!

    Helaas moeten deze organisaties nog leren dat de type hulpverlening mediation en een familieplan niet werkt bij geweld en verkrachting. Tot die tijd zullen deze kinderen het dus zonder ouders moeten doen, hoe spijtig het ook is.

    Want de vader heeft toch ook rechten?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *