Onze belofte

Ik ben vanaf nu een stoere strijder bij ‘Voor de lach van een kind’. De stap in de juiste richting is gezet. Ik heb deze stap vrijwillig gezet. Ik wijk niet terug, zal niet stoppen, vertragen, achteruit stappen of zwijgen. Het leven heeft me voorbereid om deze stap te nemen. Mijn toekomst zal liggen in het leven kleuren en beschermen van de kwetsbare kinderen in onze familie van stoere strijders.

Ik zal me niet verschuilen, niet wegkijken, mijn schuldgevoel niet afkopen met enkel een financiële donatie. Mijn leven, mijn plannen worden niet meer beïnvloed door hen die niet begrijpen of willen zien wat het leed is van deze kinderen.

Ik ben niet beter dan mijn medestrijders en er zullen geen machtsposities zijn binnen onze familie. Ik ben mij bewust dat ik binnen de stichting geen inkomen kan vergaren, en verlang ook niet naar een beloning voor mijn inzet.

Ik hoef niet steeds gelijk te hebben, de eerste te zijn, erkenning te krijgen, gewaardeerd of beloond te worden.

Ik leef voor het vertrouwen in “de nieuwe kinderwereld” waarin kinderen veilig zijn en beschermd worden, en maak daarbij gebruik van de kracht van mijn medestrijders.

Mijn doel is duidelijk en mijn pad is recht door zee, het eindresultaat is een veilige leefwereld voor alle kinderen van de “nieuwe kinderwereld”.

De vriendschap die we sluiten is voor altijd en mijn vrienden zijn betrouwbaar en echt net als ikzelf. Ik zal me nooit terugtrekken als offers gebracht moeten worden, zal niet twijfelen als het tegenzit, zal niet aan tafel gaan zitten met misbruikers of mishandelaars, proberen populair te zijn of dwalen in middelmatigheid.

Ik zal niet opgeven, afwachten, negeren, wegkijken of voorbijgaan tot ik alles heb gedaan wat mogelijk is om misbruikte of mishandelde kinderen te helpen.

Ik kan niet omgekocht worden. Ik heb voor de veiligheid van deze kwetsbare kinderen een zwijgplicht en zal daarom nooit privégegevens van medestrijders of betrokken kinderen en families doorgeven aan derde of op andere wijze openbaar maken.

De vakantiehuizen en de ontmoetingsplaatsen waar we als familie bijeenkomen zullen alleen bekend zijn binnen onze familie en ik zal nooit een adres openbaar maken of aan derde doorgeven.

Dat zweer en beloof ik

 

Zie ook

Onze gedragscode

Ons geheimhoudingscontract

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *