Expositie Kunstenaars voor Kinderen

 11 t/m19 juni 2016  Wellandweg 2, 4326 SL Noordwelle

Expositie Kunstenaars voor Kinderen

Van zaterdag 11 tot en met zondag19 juni 2016 vind voor de tweede keer de benefiet expositie van stichting “Voor de lach van een kind” bij Kunstatelier Gina, Wellandweg 2, Noordwelle.

Vorig jaar was de expositie al succesvol en waren er honderden bezoekers die onze prachtige beeldentuin bezochten en genoten van de bijzondere ervaring in de Pyramide die door Mirjam in de tuin is geplaatst.

20150614_142709

Inmiddels heeft de stichting een stevige fundering vol plannen waar ze verder op kan bouwen. Enthousiaste vrijwilligers, Stoere strijders genoemd, zetten zich in tegen kindermishandeling en seksueel geweld, vechtscheidingen, huiselijk geweld en alle andere redenen waardoor kinderen in de knel komen. Als kinderen bij de stichting komen gaan ze een onvoorwaardelijke vriendschap aan met deze kinderen.

Ouders die met de handen in het haar zitten omdat ze emotioneel, financieel, of op andere manier niet de ouder kunnen zijn die ze bedoelden te zijn, worden met raad en daad geholpen in het vinden van de juiste hulpverlening voor henzelf en de kinderen. Daarnaast hebben we diverse acties om gezinnen en kinderen te helpen zoals de Sint en Kerst actie waarbij de gezinnen die leven onder het bestaansminimum worden geholpen met kerstboom, versiering, kadootjes, en dozen met lekkers. Ook staan er dit jaar weer diverse uitjes en andere leuke acties met kinderen op het programma.

20150614_181955

Tijdens de expositie “Kunstenaars voor Kinderen” zullen 10 enthousiaste kunstenaars hun werk exposeren en verkopen ten bate van de stichting, anderen hebben kunstwerken gedoneerd voor deze bijzondere expositie. In de schitterende beeldentuin kunt u als publiek de geheimzinnige krachten van onze piramide beleven en genieten van de kunstwerken van Mirjam en de andere kustenaars. De kunstenaars hebben hun mooiste werken uitgezocht om ten toon te stellen dus het is zeker de moeite om langs te komen, de koffie staat klaar.

IMG-20150614-WA0003

Ook voor de kinderen zal er natuurlijk van alles te doen zijn, want naar kunst kijken is nog niet echt leuk voor kinderen. Ze kunnen geschminkt en gefotografeerd worden en er zal een knutselhoek worden ingericht waar ze zich heerlijk kunnen amuseren.

Uiteraard gebruiken we de expositie ook om aandacht te vragen voor de slachtoffertjes van kindermishandeling en seksueel geweld. In de Taboetent zullen we dit jaar aandacht vragen voor vechtscheidingen en wat de gevolgen zijn voor kinderen.  De expositie zal worden gehouden op de prachtige locatie, gelegen langs de doorgaande weg naar Renesse.

In de galerie kunt u werk bewonderen van oude Zeeuwse Kunstenaars.

Kunstatelier Gina Wellandweg 2, 4326 SL Noordwelle, van 11 t/m 19 juni 11.00 – 17.00 uur

Deelnemende kunstenaars zijn:

Christina Altena

Berry Zeemensch

Vera Zegerman

Ina Weelde van

Rian van Vossen

Micha de Gans

AnnArt

Danielle Baars

Art Rein

Annemiek Laros

Agnes Janssens

Mirjam Wichgers

Jet van Gent

Nina Henriet