Berry Zeemensch

“Ik heb in 1965 het licht mogen zien op dit aardbolletje. Ben van oorsprong onderwijzer, meester. Deze studie en ’t werken binnen het onderwijs heeft me gevormd, geïnspireerd om te “kijken” naar en in de wereld. Dit heeft o.a. door het volgen van verscheidene studies, cursussen geleidt tot hetgeen ik nu mag doen. Keramische beelden creëren. Oerbeelden.

Het woord “oer” heeft betrekking m.b.t. grond en wordt gebruikt als aanduiding van iets dat oud, primitief en oorspronkelijk is. Voor mij geniet ’t ’n moment van verwondering, waarbinnen ik met klei ’n vorm mag weergeven van de werkelijkheid in haar meest oorspronkelijke vorm en gevoel, gelijk als kinderen beginnen hun wereld vast te leggen in tekeningen, werkstukken.

zeemensch-landschap_noord-holland

De tijd welke ik mag gebruiken aan ’t werken, creëren van ’n oerbeeld is voor mij ook ’n soort van bewegen in ’n stukje tijd, welke vertraagd. Vanuit ’n heden wandel ‘k heen in ’n verleden. Zo op ’n andere wijze de tijd te mogen ervaren. Voor mij gelijkt ’t of m’n beelden zo ook ’n stukje oertijd mee krijgen, anderen noemen ’t bijvoorbeeld: ’n ziel. Een consequentie is zo wel, dat ‘k niet in grote aantallen beelden maak. Nee, wil m’n oerbeelden zo intens mogelijk creëren . . . Hoop dat u geniet van deze zéér sympathieke oerbeelden.”

Wegens omstandigheden kan Berry helaas niet zelf aanwezig zijn.

www.berryzeemensch.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *