Christianne Altena

In mijn beelden dient de figuratie van mens en dier vooral als metafoor. Thema’s die voorkomen zijn de vergankelijkheid en kwetsbaarheid van het leven. Ik werk erg intuïtief en spring graag in op de actualiteit. Wat je ziet zijn vooral rake, expressieve emoties.Ik maak portretten in opdracht maar vind het ook heerlijk om zelf iemand die me inspireert, uit te nodigen om te poseren.

serie 8 06 06 090

Projecten noem ik alles waar ik een stevige belangstelling voor ontwikkel. Vanuit die belangstelling ga ik aan de slag en kijk waar ik al doende terecht kom. Soms om bepaalde gebeurtenissen in mijn leven te verwerken: 19 mei 1996 en Ups and Downs. Soms simpelweg vanwege die interesse: Ter Weel, Portretten en Beesten.

altena6-1160x5351

Mijn vrij werk ontstaat door dieren die me opvallen en ontroeren. Bijvoorbeeld een zittende koe, een poepende hond, een dode vos, een hart van lieveheersbeestjes…
 Ik word geïnspireerd door reizen die ik maak, exposities die ik bezoek, mensen die ik tegenkom, mijn kinderen, situaties waarin ik verzeild raak en bewuste en onbewuste ervaringen die ik opdoe. Kortom, dat wat me raakt….

19

voor meer informatie: www.atelieraltena.nl