Nina Henriet

Hallo, ik ben Nina Henriet, geboren in Zweden en opgegroeid in Nederland. Zowel mijn grootvader, Henk Henriët, als mijn vader Bas Henriët, waren gedreven kunstenaars. Wanneer je in een milieu opgroeit waar kunstenaars, schrijvers, fotografen etc. over de vloer kwamen dan kan het niet anders dan dat je daar op de een of andere manier door geraakt wordt.

Na diverse ets -en schildercursussen ben ik naar de Academie Voor Schone Kunsten gegaan in Antwerpen. “Schilderen heb ik daar niet geleerd, wel kijken”. Je visie op de dingen veranderd. Het is een balans vinden tussen wetenschap en gevoel. “Schilderen is toveren”. Het uiteindelijk resultaat is altijd een verrassing.

meisje

In 2012 ben ik verhuisd naar mijn geboorteland Zweden. Ik heb mij toen direct aangemeld bij de kunstenaarsvereniging in Karlskoga waar ik toen woonde. Ik heb daar 3 achtereenvolgende jaren meegedaan met de open ateliers dagen die daar ‘Kunst-Runt-Möckeln’ genoemd word. Vertaald: Kunst rond het meer Möckeln. Door deze acties heb ik steeds meer mensen en kunstenaars leren kennen . Zodoende heb ik ook de kans gehad om op meerdere plekken mijn werk te laten zien. In het ziekenhuis bijvoorbeeld en de plaatselijke kunst winkel.

12910284_10204530663867214_378018352_n

Uiteindelijk hebben 14 kunstenaars waaronder ik besloten vorig jaar een eigen galerie te openen in Karlskoga onder de naam Galerie Kråkan, wat betekend Galerie De Kraai! Ik heb de indruk dat mijn schilderijen goed ontvangen worden , dit door het enthousiasme die de mensen hier tonen en doordat ik zo nu en dan ook werk verkoop. Ik word er zelf erg blij van om iets te kunnen creëren en vind het superleuk dat ik weer anderen blij kan maken.

De twee schilderijtjes zijn zelfportretjes van mij als klein meisje die met een ballon speelt, hier nog lief en onschuldig… Ik schenk ze aan de stichting omdat elk kind recht heeft om gelukkig te zijn

Voor meer informatie over mijn werk zie http://ninahenriet.blogspot.nl/