De Nieuwe Kinderwereld

De Nieuwe Kinderwereld

Elk jaar worden er ongeveer 350.000 kinderen lichamelijk of geestelijk mishandeld, seksueel misbruikt, verwaarloosd of ze groeien op in huiselijk geweld door ruzies of vechtscheiding van de ouders. De gevolgen van misbruik en/of mishandeling zijn voor zo’n kind vaak ernstiger dan men doet vermoeden. Afhankelijk van de mate van mishandeling dragen deze kinderen levenslang de gevolgen met zich mee : slaap- eet- en angststoornissen, depressies, verlatingsangst, hechtingsproblemen en verslavingsrisico’s, zijn een kleine opsomming van problemen waar deze kinderen mee te maken kunnen krijgen. Daarnaast lopen deze kwetsbare kinderen een enorm risico opnieuw slachtoffer te worden van seksueel geweld en/of mishandeling.

Daarom hebben wij, de “stoere strijders” van Stichting Voor de lach van een kind, de koppen bij elkaar gestoken op zoek naar een betere en veiligere leefwereld voor deze groep kwetsbare kinderen. We willen voor deze kinderen een nieuwe veilige wereld creëren. In de “Nieuwe Kinderwereld” worden kinderen niet mishandeld, niet beledigd of vernederd en ook niet seksueel misbruikt. In deze “Nieuwe Kinderwereld” hoeft geen kind nog bang te zijn, leren de kinderen dat ze sterk zijn, (fysiek en mentaal) en dat ze nooit meer alleen staan!

Voor wie zijn wij er:

We zijn er niet alleen voor de kinderen die zichtbaar worden mishandeld of misbruikt, maar voor alle kinderen die in de knel zitten. Dit kan bijvoorbeeld ook zijn omdat de ouders in een vechtscheiding zitten verwikkeld of doordat er niet altijd geld is voor kleding of eten. Zelfs kinderen die op school mishandeld worden door pesten mogen bij ons aankloppen voor hulp, want ook pesten kan een kinderleven heel erg verpesten.

Wij zijn er niet om de daders aan te pakken of de ouders te berispen, wij zijn er om de kinderen te helpen!

groepsfoto-672x372

Wat doen wij:

Afhankelijk van de hulpvraag bekijken we wat de beste manier is om het kind hulp te bieden. Het belangrijkste binnen deze hulpverlening is,dat we altijd eerst kijken of we de ouders kunnen helpen een betere ouder te zijn. Daarnaast willen we het kind leren door middel van weerbaarheidstraining en vechtsport leren zelf sterk te worden.

Elk kind dat hulp ontvangt van “Stichting Voor de lach van een kind” maakt deel uit van de “Nieuwe Kinderwereld”, een veilige basis waar kinderen altijd op terug kunnen vallen. De kinderen worden opgenomen in onze stichting en kunnen voor altijd vertrouwen op onze hulp.

Onze vrijwilligers, (de “stoere strijders”) zijn een verbintenis aangegaan, waarin ze beloven er altijd 24/7 voor het kind te zijn wanneer het hen nodig heeft.

Zoals gezegd zijn wij er niet om de ouders te berispen of te veroordelen. Vaak is het geen onwil maar onmacht, is het financieel niet mogelijk om echt goed voor het kind te zorgen of zijn er zoveel problemen dat het kind een beetje op de zijlijn staat. Door de crisis zijn veel mensen werkeloos geworden en hebben opeens zeer grote financiële problemen. Dit gaat vaak ten koste van de relatie tussen vader en moeder en door deze spanningen is de opvoeding en verzorging van het kind soms even te veel!

We zullen dus altijd proberen te helpen om de thuissituatie te verbeteren, waardoor het kind weer een fijn en veilig thuis heeft.

Echter wanneer een kind in de thuissituatie ernstig wordt mishandeld, misbruikt of op een andere manier direct gevaar loopt, zullen we alles in het werk stellen om het kind in veiligheid te brengen.

Onze hulpverlening bestaat onder andere uit ‘het de weg wijzen’ bij het vinden van de juiste hulpinstanties, er zijn voedselbanken, speelgoedbanken, kledingbanken, schuldhulpverleningsinstanties, therapeuten, enz. Soms weten ouders de weg niet, of is de stap om hulp te vragen veel te groot. Door hen hierin bij te staan kunnen we de situatie voor het gezin verbeteren en op die manier ook het leven van het kind/kinderen.

Daarnaast willen we regelmatig samen met kinderen die in de knel zitten op stap gaan om leuke dingen te doen. Vrije middagen worden besteed om deze band sterker te maken; o.a. knutselen, een wandeling in het bos, een ijsje eten, spelletjes doen en samen een groot kunstwerk bedenken en creëren, het staat allemaal op de agenda.

20150308_153709

Uiteraard zullen alle activiteiten plaatsvinden in nauwe samenwerking met de ouders en of verzorgers van de kinderen.

Wat doen wij verder nog:

Naast onze inzet voor de slachtoffertjes van kindermishandeling, willen we  ook voorlichting gaan geven op scholen . Door deze voorlichting hopen we slachtoffertjes van mishandeling en seksueel geweld uit hun isolement te halen en in de Nieuwe Kinderwereld op te nemen.

We organiseren diverse evenementen zoals de benefiet expositie Kunstenaars voor kinderen, het Event Against Child Abuse, en schminkmiddagen in diverse winkelcentra in de gemeente Schouwen Duiveland om de gevoelige onderwerpen onder de aandacht te brengen en om geld in te zamelen voor de stichting. In 2015 hebben we voor de eerste keer een kerstactie organiseren om kinderen uit minimagezinnen een fijne kerst te bezorgen.

20141130_131403

Geen van onze vrijwilligers krijgt een vergoeding voor de werkzaamheden, alle financiële middelen worden gebruikt om een betere toekomst voor de kinderen te bewerkstelligen.

 Kinderen zijn de toekomst, laten we samen werken aan een mooie toekomst voor deze kinderen!

Mels je aan als stoere strijder en help mee in de strijd tegen kindermishandeling!

Zoekt u hulp: Kent u kinderen die, op wat voor manier ook, in de knel zitten en onze hulp kunnen gebruiken. Bent u misschien de ouder     grootouder of verzorger van kinderen die het verdienen om een steuntje in de rug te krijgen en wilt u weten waar wij mee kunnen helpen!

Vul het contactformulier in!

Stuur een mailtje naar

mailadres stichting

Of bel-sms-app naar 0643492343

Uw informatie wordt altijd vertrouwelijk behandeld, wij zijn er om de kinderen te helpen, niet om te oordelen…!

 

Stichting Voor de lach van een kind

Prunjewekken 18

4327 AH Serooskerke

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *