VOOR DE LACH VAN EEN KIND

Een expositie met een boodschap!

Omdat elk kind recht heeft op een gelukkige jeugd.

Helaas hebben lang niet alle kinderen in Nederland een gelukkige jeugd, een veilig thuis, of zelfs gewoon voldoende te eten.

Er leven in ons eigen kikkerlandje maar liefst 384.000 kinderen in een huishouden met een inkomen onder de armoedegrens; dat moet niet kunnen in een rijk land als Nederland!

Het aantal  kindermishandelingen is inmiddels gestegen tot boven de 350.000  per jaar, elke week overlijdt één kind aan de gevolgen van kindermishandeling. Eén op de 4 meisjes en één op de 6 jongens wordt voor het 16e levensjaar seksueel misbruikt !

Wekelijks lopen 2 à 3 jongeren weg van huis of instellingen, en hoewel het grootste deel van deze jongeren binnen enkele dagen weer terecht is, zijn er ook veel die niet terugkeren!

Elke week besluiten ca. 2 jongeren uit het leven te stappen, veel van hen kunnen de druk van het moeten presteren, de pijn van mishandelingen thuis of het pesten door anderen niet langer aan!

De zorg voor onze kinderen is een zorg van ons allemaal,en samen kunnen we wat veranderen aan bovenstaande en andere misstanden!

GOEDkopjeblubtest

EXPOSITIE VOOR DE LACH VAN EEN KIND

 

Kunstatelier Gina
Wellandweg 2, 4326 SL Noordwelle
Tel: 06-13240104
www.kunstateliergina.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *