Elke week lopen kinderen weg uit instellingen en van huis!

 

 Wekelijks lopen 2 à 3 jongeren weg van huis of instellingen, en hoewel het grootste deel van deze jongeren binnen enkele dagen weer terecht is, zijn er ook veel die niet terugkeren!

 Van de 7000 zwerfjongeren In Nederland zijn er 1750 meisjes en 5250 jongens. Dit betekent dus dat driekwart van de zwerfjongeren jongens zijn. Dit komt door dat jongens meer durven te rebelleren. Zij durven zelf sneller acties te ondernemen en denken: ‘Wij redden ons wel in de buitenwereld’. De meisjes durven zulke grote risico’s niet aan en zijn bang voor wat er komen gaat.

 De leeftijd van deze zwerfjongeren ligt tussen de 15 en 25 jaar, met een gemiddelde van rond de 18.

 Veel jongeren worden in de pubertijd heel opstandig en dit kan leiden tot grote ruzies en dit kan zelfs zo uit de hand lopen dat men het huis ontvlucht. Drugsgebruik kan leiden tot grote problemen thuis.

 Maar ook mishandelingen en seksueel misbruik zijn redenen voor jongeren om het niet veilige ouderlijk huis vroegtijdig te verlaten.

 Ook komt meer dan de helft van de zwerfjongeren uit gebroken gezinnen.

Aangezien één op de drie een gebroken gezin vormt, zie je dat dat dit effect heeft op de relatie met je kinderen. Want minder dan de helft van de gezinnen in Nederland is een gebroken gezin.

 Nederlandse jongeren komen meestal door bovenstaande redenen op straat terecht. Deze Nederlandse zwerfjongeren leven daarna op straat, bij vrienden, vage kennissen, onder bruggetjes of zij kunnen terecht bij ‘Het leger des Heils’.

 Het leven op straat in Nederland is geen pretje en ervaren mensen als heel heftig. Je hebt geen thuis, geen familieleden en dus geen warme, fijne leefomgeving.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *