Maak seksueel misbruik bespreekbaar

 Kindermisbruikers denken anders over seks met kinderen dan normale mannen, ze interpreteren de reactie van kinderen op seksuele aanrakingen sneller als positief dan andere mannen.

 Zij denken bijvoorbeeld sneller dat een kind seks wil als het op schoot wil zitten. Ook interpreteren ze onduidelijke emotionele reacties als giechelen of passief zijn als instemming met seksueel contact.

 Wanneer we kinderen op scholen voorlichten over wat seksueel misbruik is en waarom het niet kan en mag kunnen we kinderen beter beschermen. Doordat het bespreekbaar wordt gemaakt zullen kinderen die misbruikt worden er makkelijker over leren praten, kinderen kunnen dan geholpen worden met hun probleem en beschermd worden tegen de dader.

 Volwassenen moeten leren dat kinderen geen seks willen, ongeacht hun emotionele reactie.

En kinderen moeten leren hoe zij moeten reageren op seksuele confrontaties met volwassenen en hoe zij zich kunnen verzetten tegen ongewenst fysiek contact.

 Vertel je kind dat er soms grote mensen zijn die aan je plassertje willen zitten of andere dingen

met je willen doen die jij niet wilt. En druk ze op hun hart dat ze altijd moeten vertellen als er iets gebeurt wat zij niet willen, hoe klein het ook lijkt – en dat jij/jullie je kind altijd zullen beschermen, wat er ook gebeurt!

 De kinderen worden vaak gemanipuleerd of bedreigd zodat ze niet durven praten over wat hen overkomt, daardoor leven ze soms jaren in de hel van seksueel misbruik.

 We moeten immers niet vergeten dat 80% van de gevallen van seksueel misbruik plaatsvindt in huiselijke/bekenden kring – dus vader, broer, oom, buurman, (soms ook vrouw/moeder) zijn de plegers van het seksueel geweld. Dus niet alleen de enge pedofiel maar ook de goede bekende is een gevaar voor onze kinderen!

 Maak daarom kinderen weerbaar tegen seksueel misbruik door ze goed voor te lichten en ze te vertellen dat jij ze altijd zult beschermen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *