Organisaties die zich inzetten voor onze kinderen

 NoKidding

 Stichting NO KIDDING Stop kindermishandeling! is een publieksbeweging. Een ‘bottom-up’ organisatie die het voorkomen van kindermishandeling niet zoekt bij de overheid of bij de professional, maar bij een verandering in de manier van denken en doen van de maatschappij als geheel.  Want door de directe omgeving van het kind te activeren worden meer kinderen eerder bereikt.

Kenmerkend voor en uniek in al onze voorlichting en scholing is onze samenwerking met ervaringsdeskundigen, volwassenen die zelf als kind mishandeld zijn.
Zij vertegenwoordigen de stem van het kind. Door hun ervaringen met ons te delen maken zij ons deelgenoot van de pijn, angst en geïsoleerdheid van het mishandelde kind.

Bikers tegen kindermishandeling en seksueel misbruik.

Het doel van deze sympathieke motorrijders is seksueel misbruikte en mishandelde kinderen onbeperkte vriendschap te bieden. Op deze manier willen ze de kinderen hun zelfvertrouwen terug geven en zorgen dat ze geen angst meer hoeven te hebben voor de grote boze mensenwereld.

De aanwezigheid van de motorrijders is een duidelijk boodschap naar een ieder die betrokken is bij misbruik of mishandeling van een kind. Hierdoor wordt zichtbaar dat het kind deel uitmaakt van deze BikerClub. De aangesloten motorrijders zijn volledig bereid om onvoorwaardelijke vriendschap, fysieke en morele steun te geven door de kinderen te helpen met onze aanwezigheid.

Vertrouwenspersonen voor kinderen en jongeren

Je zit ergens mee en daar wil je over praten…’

Je hebt een vraag, een probleem of een geheim en je wil er met iemand over praten. Het kan gaan over iets op school of thuis. Je kunt je ook rot voelen omdat je iets ergs heb mee gemaakt of omdat je iets weet wat je tegen niemand mag vertellen.

Praten kan opluchten en degene waar je mee praat kan helpen een oplossing te vinden voor jouw probleem.

Je bent echt niet de enige die ergens mee zit!

In Zeeland is er ook de mogelijkheid om te praten met de Cliëntvertrouwenspersoon Jeugdzorg (CVP). De CVP biedt ook jou o.a. een luisterend oor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *