OVER ARMOEDE

Te veel kinderen leven in armoede!

Nu de gevolgen van de economische crisis steeds meer doordringen in de samenleving, wordt zichtbaar dat kinderen de dupe worden. De crisis heeft ook gevolgen voor het onderwijs en de zorg.

 Maar liefst 1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Voor kinderen kan dit

betekenen dat er onvoldoende geld is voor voedsel, kleding of een verwarmd huis. Lid zijn van een sportvereniging of muziekschool is geen vanzelfsprekendheid.

 Hoewel het op hoofdlijnen goed gaat met Nederlandse kinderen, zijn er wel blijvende zorgen.

“Een op de negen kinderen leeft in armoede en goed onderwijs op maat voor kinderen die extra zorg nodig hebben, wordt maar geen vanzelfsprekendheid.”

Elk kind heeft recht op een levensstandaard die toereikend is voor zijn lichamelijke, geestelijke, intellectuele, morele en maatschappelijke ontwikkeling.

Dat staat in artikel 27 van het Kinderrechtenverdrag. Ouders hebben de eerste verantwoordelijkheid om hiervoor te zorgen. De Staat moet ouders hierbij ondersteunen.

 De Kinderombudsman heeft in 2013 onderzoek gedaan naar kinderen in armoede. Een van de aanbevelingen in dit onderzoek is dat gemeenten meer aandacht moeten besteden aan kinderen, die opgroeien in armoede.

 Hij adviseert gemeenten om in te zetten op hulp, die direct ten goede komt aan de sociale, geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van kinderen. Dit kan door middel van een kindpakket, waarin de minimale benodigdheden worden geformuleerd.

 

Een gedachte over “OVER ARMOEDE”

  1. Ja dat klopt ook de kinderen die niet bij de ouders wonen maar door de William schrikker groep in de instellingen zijn geplaatst waar de kinderen het ook niet goed hebben wandt de kinderen worden mishandeld door de beleiding krijgen niet goed te etten .beleiding zegt tegen het kind dat het kind te dik is maar hun vergeet dat je van de prikpil ook dik wordt maar waarom moet ze de prikpil nemen.omdat hun bang zien dat het nog eens kan gebeuren dus dan maar de prikpil dan kan ze niet zwanger worden dus je ziet nu dat hun niet op onze kinderen kunnen leren ook doen de kinderen geen sporten wandt mijn dochter die in opdebies Landgraaf woonde zit niet in een sport vereniging alleen gaan de beleiding met de kinderen wandelen maar opdebies landgraaf vindt het niet nodig dat het kind in de sportvereniging gaat wandt dat kost geld en dat wild de instellingen niet uitgeven dus dan geen sporten .en de kinderen zijn niet gelukkig in de instellingen maar daar trek Willem schrikker groep en de instellingen zich nicks van aan wandt de kinderen mogen niet gelukkig zijn en ook kijken hun niet in het belang van het kind nee dat doen hun niet alleen is voor hun belangrijk bonnus punten die de William schrikker groep krijg voor elk kind die Willem schrikker groep bij de ouders weg hallen maar of het kind veilig zit in de instellingen nee daar kijk Willem schrikker groep niet na

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *