Wat kunnen wij doen

Samen voor elkaars kinderen zorgen!

OORDEEL NIET TE SNEL!

Wanneer u merkt dat bijvoorbeeld uw buurkind of het vriendje of vriendinnetje van uw eigen kind thuis liefde en aandacht te kort komt, of als het kind vies is of in kapotte kleren loopt of andere signalen vertoont, denk dan niet meteen dat de ouders niet van hun kind houden.

Vaak is het geen onwil maar onmacht, is het financieel niet mogelijk om echt goed voor het kind te zorgen of zijn er zoveel problemen dat het kind een beetje aan de zijlijn staat.

Vooral nu met de crisis zijn veel mensen werkeloos geworden en hebben opeens zeer grote financiële problemen. Dit gaat vaak ten koste van de relatie tussen vader en moeder, en door deze spanningen is de opvoeding en verzorging van het kind soms even te veel! Vaak ontstaan er dan schulden doordat rekeningen blijven liggen om andere belangrijke dingen te kopen.

Wat kunnen we doen?

Wanneer u de kasten opruimt, breng dan de kleding die u niet meer draagt naar de kledingbank, of geef ze aan iemand uit uw omgeving waarvan u weet dat ze het niet te breed hebben. Maar ook huisraad en meubels waar u zelf op uit gekeken bent vinden vaak een ‘dankbaar tweede leven’ bij gezinnen die moeten rondkomen van een minimum.

Ditzelfde geld voor het speelgoed waar uw kinderen zijn uitgegroeid, gooi het niet weg maar geef het aan de speelgoedbank, of aan kinderen uit uw omgeving waarvan de ouders het even financieel niet zo goed hebben!

Help het vriendje van je eigen kind eens met huiswerk of zorg een paar nachtjes voor de huilbaby van je zus of dochter! Laat het vriendje of vriendinnetje van je kind tussen de middag bij jou een boterham mee-eten ! Zeg tegen je buurkinderen dat ze altijd bij je mogen aankloppen als hun papa en mama weer zo’n ruzie hebben!

 LAAT KINDEREN NIET IN DE KOU STAAN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *