Diny Timmers

Keramische beelden van Diny Timmers

Al meer dan 15 jaar is Diny Timmers enthousiast bezig met het maken van beelden uit klei.

Ze is geboren in Uden en woont al ruim 35 jaar in Gemert, een Noord-Brabantse dus.

Haar keramisch werk omvat een geheel van verschillende min of meer abstracte beelden, dierfiguren en geabstraheerde, open vrouwelijke vormen. Geheel eigen vormen die al werkende ontstaan of die ze van te voren heeft bedacht.

190avrouw

Het biscuit-bakken, de zogenoemde eerste stook, geschiedt op ongeveer 1000 graden. Daarna behandelt ze de keramische vormen met oxiden en sulfaten, waarvan ze de oplossing zelf maakt. De vormen worden dan op ongeveer 1200 graden nogmaals gestookt. Na deze tweede stook ontstaat dan de kleur die volledig in de klei brandt. De beheersing van deze kleurmethode kost vele jaren van uit proberen en levert zelfs dan nog verassingen op.
259ekip
Ze houdt van mooie vormen en een goede kleurharmonie. In de dierfiguren herken je bepaalde karaktereigenschappen. Een beeld van haar kan ruimtelijk worden geplaatst, dus de afwerking van het beeld krijgt aan alle zijden veel aandacht, ook de binnenkant.

De kleuren van de natuur zijn herkenbaar in haar beelden.

Haar website www.dinytimmers.nl bevat steeds een aantal van de werkstukken. De beelden zijn ook te bekijken op www.exto.nl onder kunstenaars: Diny Timmers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *