Loes Kouwenhoven

Loes  is geboren in Delft (1947). Zij volgde de opleiding voor tekendocente aan de Koninklijke Akademie  voor Beeldende Kunsten in Den Haag (1965-1971). Daarnaast volgde zij de opleiding voor docente handvaardigheid. Lange tijd was zij werkzaam als docente tekenen. Heden ten dage begeleidt zij cursussen in schilderen en wijdt zich vooral aan haar eigen werk: boetseren en aquarelleren

1-108

Loes zich graag inspireren door de dagelijkse dingen en bezigheden om haar heen. Zowel haar aquarellen als haar ruimtelijke werk zijn een een hommage aan het bijzondere en unieke van het gewone: een mens, een dier, een landschap, soms weergegeven met een knipoog. Daarnaast wordt zij geïnspireerd door oude verhalen.

1-129

Bij haar ruimtelijke werk gaat zij uit van de naturalistise vorm, waarbij zij door vereenvoudiging tot de uitdrukkingskracht van haar keramische- en bronzen beelden komt.

1-128

Loes Kouwenhoven heeft al vele exposities op haar naam staan, zowel in Nederland als ook in het buitenland. In 2012 werd de door haar gemaakte herdenkingsplaque van de verzetsheld Kees Chardon  genomineerd voor de Le Comte Prijs. In 2013 werd zij geselecteerd voor- en nam zij deel aan de Biennale in Florence.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *