PETITIE HERZIENING STRAFMAAT VAN PLEGERS SEKSUEEL GEWELD TEGEN KINDEREN!

SLACHTOFFERS VAN SEKSUEEL MISBRUIK HEBBEN LEVENSLANG!

Kinderen die zijn misbruikt, zullen daar ook op volwassen leeftijd vaak nog gevolgen van ondervinden, vooral als er indertijd niet goed op werd gereageerd!

Volwassenen die in hun jeugd misbruikt zijn kunnen klachten krijgen op vier gebieden:

 Psychische klachten

De angst die het kind als slachtoffer heeft meegemaakt kan zich later uiten in angsten, paniekreacties, depressiviteit en slaapproblemen. Die reacties treden vooral op in situaties die lijken op de vroegere gebeurtenissen. Bijvoorbeeld, er niet tegen kunnen ergens alleen te zijn en bang te zijn achtervolgd te worden.

 Relationele problemen

Een kind dat zich gebruikt en verraden voelt door iemand van wie het afhankelijk was, kan op latere leeftijd anderen nog maar moeilijk vertrouwen. Dat gaat gepaard met gevoelens van machteloosheid, onzekerheid, nietswaardigheid en eenzaamheid. Soms kan dat leiden tot problemen bij het opvoeden van de eigen kinderen.

 Seksuele problemen

Seksuele toenaderingspogingen van de partner roepen meteen onaangename herinneringen op aan het misbruik. Bij sommigen is sprake van afkeer van partners en aanrakingsangst. Eigen kinderen worden heel angstig gemaakt voor mogelijk misbruik.

Gezondheidsklachten

Soms ontstaan lichamelijke problemen, zoals hoofdpijn, buikklachten, rugpijn, maagklachten en hyperventilatie, zonder dat daar een aanwijsbare lichamelijke oorzaak voor is.

Omdat een misbruikt kind hier levenslang  de gevolgen van ondervind,  vinden wij van “Voor de lach van een kind” dat ook de dader hier een leven lang aan de gevolgen van mag dragen.

Daarom willen we dat kindermisbruikers LANGER GESTRAFT worden èn een aantal jaren onder ELECTRONISCH TOEZICHT komen door middel van een enkelband!

Daarnaast willen wij dat een iemand die een kind (of meerdere kinderen) heeft misbruikt een LEVEN LANG elke maand SMARTENGELD moet betalen aan het slachtoffer, slachtoffers die hij of zij heeft misbruikt. (uiteraard vind de betaling niet rechtstreeks aan het slachtoffer plaats)

Het doel van deze straf is, de kindermisbruiker er elke maand aan te herinneren dat hij een of meerdere kinderen heeft beschadigd en door dit “geheugensteuntje” hopelijk niet in herhaling zal vallen!

 Liever zagen wij ondergetekenden dat kindermisbruikers een leven lang uit de maatschappij zouden worden gehaald, maar dat is gezien ons Nederlands rechtstelsel helaas niet mogelijk!

GA NAAR DE PETITIE HERZIENING STRAFMAAT VAN PLEGERS SEKSUEEL GEWELD TEGEN KINDEREN!  

Wanneer we onze kinderen leren dat seksueel misbruik bestaat (door voorlichting op school) en hoe ze hier op moeten reageren (weerbaarheidtraining) kunnen we hen beter beschermen!

 GA NAAR DE PETITIE ‘ ALLE KINDEREN WEERBAAR’  EN GEEF MISBRUIKTE KINDEREN EEN STEM!

 

3 gedachten over “PETITIE HERZIENING STRAFMAAT VAN PLEGERS SEKSUEEL GEWELD TEGEN KINDEREN!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *