DE EISEN BIJ DE STRIJD!

Wij eisen hogere straffen voor seksueel misbruik/geweld bij kinderen, het produceren, bezitten en/of verspreiden van kinderporno! De huidige straffen staan totaal niet in verhouding tot het leed dat de slachtoffers wordt aangedaan – dat moet veranderen. Ernstige zedendelinquenten moeten bovendien levenslang worden opgesloten. Het is de taak van de staat om onze kinderen te beschermen en dat gebeurt nu niet naar behoren!

De dader moet levenslang een maandelijks bedrag smartengeld betalen aan het slachtoffer via een fonds! Een dader die levenslang elke maand een bedrag moet betalen via een fonds, zal elke maand herinnerd worden aan zijn/ haar daad en hopelijk minder makkelijk in herhaling vallen.

Er moet een gratis makkelijk te onthouden – 133 – telefoonnummer komen wat 24 uur per dag/7 dagen per week bereikbaar is voor kinderen die hulp nodig hebben. Dit is makkelijk haalbaar door gebruik te maken van de bestaande 112 alarmlijn.


Seksueel misbruik en kindermishandeling moet  bespreekbaar worden gemaakt op alle scholen! Als kinderen op school leren dat je kunt praten over mishandeling en seksueel misbruik zal het makkelijker worden om hun verhaal te vertellen en de kinderen uit hun isolement te halen. Bovendien zullen kinderen leren hoe zij later hun eigen kinderen moeten behandelen.

Alle kinderen zouden moeten met trainingen,zowel mentaal als fysiek weerbaar gemaakt moeten worden! Kinderen die regelmatig trainingen krijgen in zich weerbaar opstellen zullen minder snel slachtoffer zijn van seksueel geweld, bovendien vergroot het de kans om op te groeien als weerbare sterke volwassenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *