Maak seksueel misbruik bespreekbaar!

Seksueel misbruik is een levensgroot probleem waarvoor veel politici liever de ogen sluiten. We leven in een rechtsmaatschappij waarbij daders gestraft worden en weer terug keren in de maatschappij – ongeacht het leed zij hun slachtoffer hebben aangedaan. Wij burgers kunnen dat niet veranderen, maar we kunnen wel samen proberen om deze kinderen te helpen, te steunen en hen uit de hel van seksueel misbruik te halen.

Wanneer we kinderen op scholen voorlichten over wat seksueel misbruik is en waarom het niet kan en mag kunnen we kinderen beter beschermen. Doordat het bespreekbaar wordt gemaakt zullen kinderen die misbruikt worden er makkelijker over leren praten, kinderen kunnen dan geholpen worden met hun probleem en beschermd worden tegen de dader.

misbruikt 2

Zolang kinderen op scholen nog niet worden voorgelicht doen we er goed aan om met onze kinderen te spreken over seksueel misbruik. Vertel je kind dat er soms grote mensen zijn die aan je plassertje willen zitten of andere dingen met je willen doen die zij niet willen. En druk ze op hun hart dat ze altijd moeten vertellen als er iets gebeurt wat zij niet willen, hoe klein het ook lijkt  – en dat jij/jullie je kind altijd zullen beschermen, wat er ook gebeurt!

De kinderen worden vaak gemanipuleerd of bedreigd zodat ze niet durven praten over wat hen overkomt, daardoor leven ze soms jaren in de hel van seksueel misbruik. We moeten immers niet vergeten dat 80% van de gevallen van seksueel misbruik plaatsvindt in huiselijke/bekenden kring – dus vader, broer, oom, buurman, (soms ook vrouw/moeder) zijn de plegers van het seksueel geweld. Dus  niet alleen de vrijgelaten pedofiel maar ook de goede bekende is een gevaar voor onze kinderen!

Afbeelding66

Teken daarom de petitie  “alle kinderen weerbaar” en geef misbruikte kinderen een stem!

http://petities.nl/petitie/alle-kinderen-weerbaar

Een gedachte over “Maak seksueel misbruik bespreekbaar!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *