Dat kindermishandeling een ernstig probleem is, dat wist je misschien al!

Maar dit wist je misschien nog niet:

In ons land sterft iedere week een kind als gevolg van mishandeling.

In Nederland worden ieder jaar 350.000 kinderen mishandeld; dat zijn 2 á 3 kinderen per klas.

Een derde van de mishandelingen betreft geweld, bij ruim de helft gaat het om fysieke en/of emotionele verwaarlozing.

Verwaarlozing van kinderen is minstens zo beschadigend als lichamelijke mishandeling en seksueel misbruik.

Geschat wordt dat één op de vier meisjes, en één op de zes jongens al voor haar/zijn zestiende levensjaar te maken heeft gehad met seksueel misbruik.

Bij ongeveer één op de zes meisjes gaat het om seksueel misbruik door familieleden. De daders zijn voornamelijk mannen: vaders, oudere broers en ooms. Maar dit kunnen ook vrouwen zijn. Vrouwen zijn vaker dader dan gedacht.

De leeftijd waarop seksueel misbruik van kinderen het meest voorkomt is tussen de acht en twaalf jaar.

Seksueel misbruik kan over een langere periode voortduren, vooral als het in de familie gebeurt. Sommige meisjes en jongens worden jarenlang misbruikt. Kindermishandeling leidt op latere leeftijd onder andere tot mentale problemen, drugs- en alcoholmisbruik, risicovol seksueel gedrag, zwaarlijvigheid en crimineel gedrag.

Afbeelding66

Het aantal afnemers van kinderporno is in 13 jaar gestegen met 1500%.

Steeds meer kinderen en jongeren in Nederland kampen met grote gedragsproblemen.

1 op de 20 kinderen bijvoorbeeld snijdt zichzelf.

In ons land doet ieder half uur een scholier een poging tot zelfdoding.

1 op de 3 kinderen in Nederland zijn onveilig gehecht.

De verwachting is dat dit aantal in werkelijkheid vele malen groter is omdat het grootste deel van de gevallen niet wordt gemeld. Professor dr. Jan Willemsen geeft aan dat op basis van verscheidene onderzoeken een cijfer van boven de 300.000 kinderen realistischer is voor Nederland. Grofweg hebben we te maken met drie procent per jaar tot 30 procent over de hele jeugd. Deze uitkomsten zijn afhankelijk van het soort onderzoek en gehanteerde definities. Professor dr. Jan Willems geeft aan dat een percentage van 10% een realistisch getal is en het probleem zeker niet overschat. Derhalve rekenen wij met 10% van alle kinderen wat neerkomt op ongeveer 350.000 gevallen per jaar.

2 gedachten over “Dat kindermishandeling een ernstig probleem is, dat wist je misschien al!”

  1. In internaten en instellingen en pleeggezinnen van jeugdzorg is er 3 tot 4 x meer kans dat kinderen misbruikt worden en ze zwaar mishandeld worden !!!!Zeker Niet alle kinderen zijn er goed van af gekomen of zitten er nog tot hun nek in en er zijn zeer veel getraumatiseerde kinderen uit internaten en instellingen die zeer beschadigd zijn! Maar het systeem is inderdaad compleet de weg kwijt en is alles behalve humaan en ronduit belachelijk en walgelijk zoals dit :zelfstandig ondernemer geworden jeugdzorg medewerkers die inhaken op acties en er net even een andere draai aan geven, zodat de acties opnieuw tegen ouders gericht zijn in plaats van tegen het wanbeleid van jeugdzorg.

  2. Deze kinderen worden 2 x misbruikt ..de eerste keer de reden waarom ze in dit circus terechtkomen ..de 2 x het circus zelf .kinderen hadden in beiden geen inspraak 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *