Over Loverboys

Een loverboy wil geld verdienen. Hij probeert je te versieren en je dan in de prostitutie (betaalde seks) te brengen. Of hij leent bijvoorbeeld heel veel geld op jouw naam. Iets anders kan natuurlijk ook: een telefoonabonnement, af en toe wat stelen uit een winkel… Als hij maar geld verdient aan jou! Loverboy is dan ook een veel te lief woord voor deze gasten.

Een loverboy stelt zich natuurlijk niet aan je voor met de tekst ‘hoi, ik ben een loverboy’. Toch kun je ze wel herkennen als je goed kijkt. Een loverboy verleidt een meisje ertoe om geld voor hem te verdienen. Dat kan op verschillende manieren. Deze jongens zijn heel slim, ze doen bijvoorbeeld in het begin heel lief en zorgen ervoor dat een meisje verliefd op ze wordt. Loverboys kunnen heel vriendelijk, begripvol en lief zijn. Zo palmen zij meisjes in.

64th Cannes Film Festival - Loverboy

Documentairemaakster Mildred Roethof maakte voor de reeks ‘Rauw en Puur’ een aflevering over Loverboys. Ze vertelt het verhaal van Samantha. Een meisje van vijftien dat op haar elfde online is geronseld om gedwongen seks te hebben. Verder kan je nog het voorlichtingsfilmpje ‘Mooiste Chick van het web’ bekijken. Dit filmpje is onderdeel van een project van de rijksoverheid.

Mooiste chick van het web

 loverboys

 Kom niet in de greep van een loverboy

Loverboys vinden hun meeste slachtoffers online via chatsites, Twitter of Hyves. Dan kan een ‘leuk contact’ binnen een dag ontaarden in een strafbare situatie. In zo’n chatsessie kan heel snel duidelijk worden wat de jongen echt van het meisje wil. Dat schrikt meisjes niet altijd af. Waarschijnlijk vinden ze het spannend, of zijn ze hoe dan ook gevleid dat iemand in ze geïnteresseerd is.

Bescherm jezelf online tegen loverboys. Beveilig je profiel en accepteer niet zomaar elk vriendschapsverzoek. Geef ook nooit zomaar je naam en adres aan iemand die je eigenlijk helemaal niet kent. Andere manieren om jezelf te beschermen:

hsfile_53513

Kijk eens kritisch naar hoe je op je profielfoto staat.

Denk na wat voor informatie je over jezelf op het internet zet! Het is bijvoorbeeld heel normaal om je wel eens somber te voelen, maar je hele vriendenlijst daar dagelijks van op de hoogte stellen is niet heel handig. Het is namelijk juist een signaal voor iemand die op zoek is naar een nieuw slachtoffer.

Als je een keer via het internet afspreekt met een jongen die je niet kent, zorg er dan voor dat je ouders en vriendinnen op de hoogte zijn, laat bijvoorbeeld eens zien met wie je afspreekt en hoe jullie gesprekken gaan. Spreek af op een openbare plek waar veel mensen rondlopen en vraag aan een vriendin of zij jou na een half uur belt om te vragen hoe de date gaat.

Heb je een leuke jongen leren kennen? Verdeel je tijd dan tussen hem en je vrienden/familie. Je hoeft hier geen keuze in te maken.

Tip voor vriendinnen: bespreek je vermoedens met iemand, bijvoorbeeld met de vertrouwenspersoon op school. Houd het niet bij jezelf.

hsfile_53515

Chantage

Vroeger kon een loverboy maanden investeren in het versieren van een meisje. Die tijd lijkt voorbij. Steeds vaker gaat het er meteen gewelddadig aan toe. Loverboys spreken met een meisje af, hebben (gewild of ongewild) seks met haar en maken daar opnames van. Vervolgens chanteren ze een meisje door te dreigen de opnamen op het internet te plaatsen. Als zij niet doet wat hij zegt.

Ronselmethodes

Loverboys ronselen op schoolpleinen, bij discotheken en instellingen, bij bus- en treinstations en vooral in chatrooms op internet. Wees op je hoede! Want ze chatten, halen meiden soms over wat uit te trekken, maken daar opnames van en bedreigen en chanteren je vervolgens. Een loverboy doet heel veel voor geld. Als hij je drugs moet geven om je te laten doen wat hij wil, dan doet hij dat.

Doe de test

Wees nu niet bang dat elke lieve jongen een loverboys is. Zelfs niet elke macho is er een. Luister goed naar je intuïtie. En als vrienden of familie hun zorgen uitspreken… Probeer er dan in ieder geval over na te denken! Doe bijvoorbeeld de test op www.loveralert.nl en kijk naar de uitslag. Dat helpt je vast.

Dus heb je problemen met een loverboy of denk je dat je vriend of vriendin in lastige omstandigheden zit? Praat erover met een vriend of vriendin, familie, iemand van school of met je huisarts.

voorstelling-Loverboys

Je kunt er ook altijd over bellen, mailen of chatten met ons, via de Vraagbaak. En je kunt de politie bellen, vraag dan naar de vreemdelingenpolitie. Daar werken de experts op dit gebied. Zij weten hoe ze met je vragen kunnen omgaan.

 

Een gedachte over “Over Loverboys”

  1. Ik vind loverboys altijd heel knap en super stoer … ik kik er juist op dat ik traag maar zeker in hun macht kom, tot ik voel dat ik helemaal in hun macht kom … laat maar gebeuren mmmmm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *