Jeugdzorg heeft volgens justitie forse steken laten vallen na mishandeling meisje

MIDDELBURG – Jeugdzorg heeft hier forse steken laten vallen, zo zei officier van justitie Jo Valente tijdens een rechtszaak tegen Petrus X. (30) uit Vlissingen. De man stond terecht voor de mishandeling van zijn stiefdochter.

Ook advocate Rivka Davidse uitte forse kritiek op de hulpverlening. Volgens haar kwamen hulpverleners wekelijks over de vloer bij X. En ze moeten volgens haar gezien hebben dat het niet goed ging met zijn stiefdochtertje van drie jaar oud. Davidse: “De hulpvraag van hem en zijn vriendin werd genegeerd.”

kindermishandeling

De buren van X. hadden in ieder geval al vele maanden lang noodsignalen afgegeven richting hulpverleners, omdat het meisje werd mishandeld. En wel zo erg dat zij het zeer goed konden horen. De man werd uiteindelijk op 18 februari opgepakt, nadat hij zijn stiefdochtertje bij de keel had gepakt.

Tijdens de rechtszaak in Middelburg bleek dat de buren ook geluidsopnamen hadden gemaakt van de vele mishandelingen. Daarop, zo zei Valente, was duidelijk te horen hoe het meisje wanhopig huilde en dat hij dreigde met ‘afrossen’ en dat ook daadwerkelijk zou hebben gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *