Alle kinderen weerbaar

Weerbaarheid kan risico op kindermisbruik verkleinen

 28 november 2013

Kindermisbruikers interpreteren de reactie van kinderen op seksuele aanrakingen sneller als positief dan andere mannen. Een duidelijk afwijzende reactie kan het risico op misbruik verkleinen, stelt psycholoog Inge Hempel. Zij promoveerde op 27 november aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Hempel deed onderzoek onder 47 mannen die veroordeeld zijn voor fysiek seksueel contact met kinderen, 20 exhibitionisten en gebruikers of verspreiders van kinderporno en 40 niet-delinquente mannen. Kindermisbruikers denken anders over seks met kinderen dan andere mannen. Zij denken bijvoorbeeld sneller dat een kind seks wil als het op schoot wil zitten. Ook interpreteren ze onduidelijke emotionele reacties als giechelen of passief zijn als instemming met seksueel contact.

Zelfverdedigingslessen en weerbaarheid kinderen 002

Hempel pleit ervoor het brede publiek te onderwijzen over seksueel misbruik van kinderen. Volwassenen moeten leren dat kinderen geen seks willen, ongeacht hun emotionele reactie. En kinderen moeten leren hoe zij moeten reageren op seksuele confrontaties met volwassenen en hoe zij zich kunnen verzetten tegen ongewenst fysiek contact.

Het zou mooi zijn als alle kinderen een weerbaarheidstraining konden krijgen, maar dat kost geld – heel veel geld!

TEKEN DE PETITIE

2 gedachten over “Alle kinderen weerbaar”

  1. Goed bezig Jet, als iedereen er net zo over dacht en handelde als jij, dan zag de kinderwereld er een stuk vrolijker uit – gaat zo door !!

    1. Dank je wel, onze kinderen weerbaar maken en pedofilie bespreekbaar maken op scholen is de enige manier die ik zie om het probleem aan te pakken. En natuurlijk zorgen dat de pedofielen die zich vergrijpen aan kinderen opgesloten worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *