Een vertrouwenspersoon voor jongeren zijn

Een buddy is iemand die klaar staat voor zijn of haar “kunstkind”.

Veel jongeren die in de pubertijd komen hebben problemen met hun ouders, deze zijn natuurlijk ook vreselijk ouderwets, stom, ze doen raar, ze kleden zich belachelijk en gedragen zich idioot. Al deze onhebbelijkheden kunnen er voor zorgen dat de band tussen ouder en kind in deze tijd ernstig wordt beschadigd.

timthumb.php

Elke jongeren zou eigenlijk een buddy moeten hebben, iemand die de je helemaal kan vertrouwen en waar je altijd aan kunt kloppen als het even moeilijk is. Het zou mooi zijn als deze persoon dan ook bepaalde rechten zou hebben, een soort gedeeltelijke voogdij, om bijvoorbeeld aanwezig te zijn bij een verhoor op het politie buro of te tekenen voor een bankrekening. Soms is het contact met de ouders zo verslechterd dat je niet meer op hun kunt bouwen bij dit soort zaken, en dan heb je iemand nodig die je helemaal kunt vertrouwen.

De jongeren zou deze persoon zelf moeten kunnen aanwijzen, het kan bijvoorbeeld een juf zijn of een oom. Maar de buddy moet wel gecontroleerd worden om er zeker van te zijn dat het geen pedoseksueel is of iemand met een crimineel verleden.

Ook moet de persoon er helemaal achter staan om gedurende de periode tot de jongere volwassen is voor hem of haar klaar te staan. Dit kan ook betekenen dat je bijvoorbeeld midden in de nacht je bed uit moet om je “kunstkind” helpen.

Vooral voor jongeren die in een instelling zitten zou een buddy erg fijn zijn, ze hebben namelijk vaak geen goed contact met hun ouders en missen wel iemand om hun hart bij te luchten. Elke week lopen er wel 2 a 3 jongeren weg uit instellingen en Nederland telt zo’n 7000 zwerfjongeren. Dat zou niet moeten kunnen in een land waar we zo ontwikkeld zijn.

2 gedachten over “Een vertrouwenspersoon voor jongeren zijn”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *