AKJ voor klachten over jeugdzorg!

Het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg, kortweg AKJ, is een onafhankelijke landelijke organisatie. Hun vertrouwenspersonen zetten de belangen van cliënten in de jeugdzorg voorop. Met onze expertise en inzet dragen wij bij aan een voortdurende kwaliteitsverbetering van de jeugdzorg. Het AKJ is eindverantwoordelijk voor het werk van de vertrouwenspersonen.

jeugdzorg

Jongeren, kinderen, ouders en verzorgers kunnen een beroep op hen doen als zij vinden dat hun behandeling of bejegening beter kan en als zij een vraag hebben over hun rechtspositie in de jeugdzorg. De vertrouwenspersonen staan naast hen. Ook professionals zijn welkom met verzoeken om informatie en advies. Het uitgangspunt is dat de betrokkenen er samen uitkomen, zodat de hulpverlening door kan gaan.

De functie van vertrouwenspersoon is vastgelegd in de Wet op de Jeugdzorg. De medewerkers houden zich aan de meldcode Kindermishandeling en Huiselijk geweld.

324

 Tips bij veilig internetten

Tegenwoordig haalt iedereen veel informatie van websites en gebruiken we sociale media. Ook vanuit het AKJ verwijzen ze cliënten graag door naar andere sites. Ze willen dat iedereen en in het bijzonder de jongere cliënt veilig en zonder problemen internet kan bezoeken. De tips en/of afspraken rondom veilig internetten, die zijn opgesteld door de Kinderconsument, helpen daarbij. Mocht je toch lastig gevallen worden, dan kun je sinds januari 2012 naar de website meldknop.nl voor meer informatie en ondersteuning.

AKJ.nl

 

 

3 gedachten over “AKJ voor klachten over jeugdzorg!”

  1. Zeker Niet alle kinderen zijn er goed van af gekomen of zitten er nog tot hun nek in en er zijn zeer veel getraumatiseerde kinderen uit internaten en instellingen die zeer beschadigd zijn! Maar het systeem is inderdaad compleet de weg kwijt en is alles behalve humaan en ronduit belachelijk en walgelijk zoals dit :zelfstandig ondernemer geworden jeugdzorg medewerkers die inhaken op acties en er net even een andere draai aan geven, zodat de acties opnieuw tegen ouders gericht zijn in plaats van tegen het wanbeleid van jeugdzorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *