Speelgoedbanken

Ook in Nederland zijn er veel gezinnen die moeten rondkomen van een minimum uitkering. Voor kinderen uit deze gezinnen betekend dit dat er lang niet altijd geld is voor leuk speelgoed. De Speelgoedbank verzamelt nieuw en tweedehands speelgoed en zorgt ervoor dat het terecht komt bij gezinnen met kinderen die dit goed kunnen gebruiken.

beer

Stichting Speelgoedbank Zeeland verzamelt nieuw en tweedehands speelgoed (een afspraak kan gemaakt worden om dit bij u thuis op te halen). Al het gedoneerde speelgoed wordt verzameld op locaties voor dagbesteding van Weerwerk in Middelburg en Goes. De deelnemers van Weerwerk zullen het binnengekomen speelgoed schoonmaken, controleren op kwaliteit en volledigheid en eventueel repareren.

Het speelgoed wat aan de kwaliteitseisen voldoet zal vervolgens afgegeven worden bij de Kledingbank, zij zorgen ervoor dat dit speelgoed terecht komt bij de kinderen uit families die dit goed kunnen gebruiken.

De Speelgoedbank streeft ernaar om speelgoed van goede kwaliteit uit te geven aan de kinderen. Maar ook voor speelgoed wat niet aan deze kwaliteitseisen voldoet zal een goede bestemming gezocht worden. Een gedeelte zal verkocht worden (met de opbrengst kunnen we weer nieuwe dingen halen), een ander gedeelte zal naar een goed doel gaan wat weeshuizen in Oost-Europa helpt.

Speelgoedbank Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *