Wat gaan we nog doen!

Projecten 2016 – 2017

Expositie kunstenaars voor kinderen – tijdens Kunstschouw 11 t/m 19 juni 2016 = een expositie waarbij de jongeren van de kunstklas Pontes kunstwerken maken die kindermishandeling en seksueel geweld uitbeelden. De rector is aangeschreven, hij moet toestemming geven om dit gevoelige onderwerp uit te dragen. Vorig jaar hadden we Kunst uit Geweld in de TaboeTent tijdens de expositie waarbij ook andere kunstenaars meededen. Dit is dit jaar ook weer de bedoeling maar even afhankelijk van Mirjam Wichgers haar ruimte .

foto jet

Burghse Dag – begin augustus = een kraam bezetten tijdens de Burghse Dag in Burgh Haamstede om aandacht te vragen voor onze stichting en geld in te zamelen door schminken en knuffels ruilen voor een donatie.

Tijdens de maanden september en oktober zijn er geen acties gepland – wel staan we natuurlijk klaar voor slachtoffertjes van kindermishandeling.

Week tegen kindermishandeling:  Gedurende de week tegen kindermishandeling willen we een aantal optredens laten verzorgen door verschillende artiesten.  Ook gaan we kinderen en jongeren wat voor laten dragen op een podium met als onderwerp kindermishandeling. Dit kan zijn door bijvoorbeeld een dans, musical, gedicht, liedje enz., met onderwerpen zoals seksueel misbruik, mishandeling, vechtscheiding, armoede enzovoort.

Daarnaast zullen we dit jaar de Paarse Krokodil Award uitreiken aan de organisatie of persoon, die zich het meest bureaucratisch heeft opgesteld bij het behandelen van een hulpvraag in de jeugdzorg. Mensen kunnen organisaties en personen nomineren voor de Paarse Krokodil door middel van een formulier met een kort verhaal via de website. De uitreiking van de Paarse Krokodil Award zal plaatsvinden tijdens de opening van de Week tegen kindermishandeling met een benefietavond met diverse optredens.

Kerstactie = alle gezinnen (c.a. 100) van de voedselbank die dat willen een kerstboom, een doos met lekkers en voor de kinderen een kadootje onder de boom. De Moslimgezinnen krijgen wat lekkers en voor de kinderen een klein kadootje – met Suikerfeest kunnen we dan voor hen nog wat extra doen.

Verder moet er bij supermarkten een donatie in de vorm van lekkers voor het kerstpakket worden gevraagd en eventueel bij andere ondernemers geld of kadootjes .

Fotoshoot kinderen van de voedselbank ergens in voorjaar – c.a. 100 kinderen = kinderen waarvan de ouders geen schoolfoto kunnen betalen kunnen een paar mooie foto’s krijgen van onze stichting. De foto’s kunnen we maken tijdens een fotoshoot en goedkoop laten afdrukken via internet of laten sponsoren door bijvoorbeeld HEMA